نکاتی درباره خوردن نشاسته و ویارهای غیر معمول در بارداری

به گزارش پیوند تجارت، در این مطلب خوردن نشاسته در بارداری و دیگر ویار های غیر معمول زنان باردار را آنالیز می کنیم.

نکاتی درباره خوردن نشاسته و ویارهای غیر معمول در بارداری

خوردن نشاسته در بارداری، بایدها و نبایدها

خوردن نشاسته در بارداری مسئله ای ایجاد نمی نماید. نشاسته و سایر کربوهیدرات های مصرفی در بدن به قند و انرژی تبدیل می شوند. در نتیجه خوردن نشاسته در بارداری در اندازه اندک، مسئله ای برای سلامتی ایجاد نمی نماید.

از سوی دیگر، خوب است بدانید که مصرف مواد قندی و نشاسته ای در دوران بارداری بایستی محدود گردد.

دکتر احمد رضا درستی، متخصص تغذیه در این باره می گوید: کربوهیدرات ها ترکیبات قندی هستند که نقش مهمی در سلامتی افراد و تامین انرژی روزانه آن ها دارند. کربوهیدرات ها به دو دسته ساده و پیچیده تقسیم می شوند.

نوشابه ها، قند، شکر و مواد نشاسته ای که سریعا وارد جریان خون افراد می شوند، کربوهیدرات ساده اند و خرما در دسته بندی کربوهیدرات های پیچیده قرار می گیرد. ترجیح این است که کربوهیدرات های پیچیده در رژیم غذایی حضور داشته باشند تا از بیماری دیابت پیشگیری گردد.

وی بعلاوه در مورد مصرف مواد قندی و نشاسته ای در زنان باردار هشدار داد: افزایش قند خون و احتمال تحمل گلوکز در دوران بارداری خطر آسیب های جنینی را بیشتر می نماید. در زنان بارداری که مبتلا به قند خون هستند، قند از راه جفت وارد بدن جنین می گردد و ممکن است در آینده مشکلاتی از قبیل: بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و چاقی را در بچه ها ایجاد کند.

ویار های غیر معمول در بارداری (پیکا)پیکا (Pica) تمایل به خوردن بیش از حد موادی است که فاقد ارزش غذایی یا با ارزش غذایی اندکی هستند. بیشتر گرایش ها به خوردن مواد غیر خوراکی مانند خاک یا گچ هستند. کلمه pica معادل لاتین واژه magpie است که به معنی پرنده ای است که تقریبا هر چیزی را می خورد. البته بیشتر زنان در دوران بارداری تمایل به خوردن غذا های خاصی پیدا می نمایند که در بیشتر موارد موادی مانند ترشی و بستنی هستند.

پیکا در بچه ها هم دیده می گردد و تقریبا 25 - 30 ٪ بچه ها به آن مبتلا می شوند. این درصد در میان زنان باردار به مراتب کمتر است.

عوامل موثر در بروز پیکا در بارداریدلیل اصلی تمایل زنان به خوردن مواد غیر خوراکی در بارداری شناخته شده نیست. با این حال مقاله ای که در نشریه انجمن تغذیه آمریکا، منتشر شده است، بیان می نماید که پیکا ممکن است ناشی از کمبود آهن در بارداری باشد. بعضی بر این باورند که پیکا، کوشش بدن برای به دست آوردن ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج است که به وسیله رژیم غذایی روزانه به دست نمی آورد..

گاهی اوقات هم پیکا در نتیجه یک بیماری جسمی یا روانی ایجاد می گردد.

ویار های رایج در دوران بارداریشایع ترین موارد پیکا در دوران بارداری خوردن خاک، گل و نشاسته است.

سایر ویار های غیر معمول در بارداری عبارتند از:

کبریت سوخته

سنگ

زغال چوبی

گلوله نفتالین

یخ

نشاسته ذرت

خمیر دندان

صابون

شن

گچ

دانه های قهوه

جوش شیرین

خاکستر سیگار

آیا خوردن این مواد برای جنین خطرناک است؟خوردن مواد غیر خوراکی به طور بالقوه برای مادر و جنین مضر است. خوردن مواد غیر خوراکی، جذب مواد غذایی را مختل می نماید و موجب کمبود مواد مغذی در بدن مادر می گردد. از سوی دیگر خوردن مواد غیرخوراکی که دارای مواد سمی یا انگلی باشند، خطرات جبران ناچیزی برای مادر و جنین در پی دارند.

نحوه مدیریت کردن ویارهای غیر معمول در دوران بارداریوحشت نکنید! پیکا در بارداری رایج است و اتفاقی غیر طبیعی نیست. نکته مهم این است که پزشک را در جریان تمایلات غذایی خود قرار دهید تا رژیم غذایی مناسب را برایتان معین کند.

سخن آخردر صورت داشتن ویار های غیر معمول در دوران بارداری بهتر است:

مساله را با پزشک خود در میان بگذارید و اجازه دهید سوابق پزشکی شما پیش از بارداری را آنالیز کند.

با انجام آزمایش سطح آهن موجود در خون و دیگر ویتامین ها و مواد معدنی را کنترل کنید.

جایگزین های بالقوه برای ویار خود را پیدا کنید، مانند جویدن آدامس بدون قند.

از یکی از افراد خانواده یا دوستان یاری بگیرید تا از دسترسی شما به مواد غیر خوراکی جلوگیری کند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "نکاتی درباره خوردن نشاسته و ویارهای غیر معمول در بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی درباره خوردن نشاسته و ویارهای غیر معمول در بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید