فوائد سیب زمینی در سلامت

به گزارش پیوند تجارت، افرادی که نسبت به کالریهای مصرفی خود حساس می باشند، خوردن سیب زمینی را بر خود حرام می دانند. با این حال، واقعیت این است که سیب زمینی از ارزش تغذیه ای عالی برخوردار است. در واقع، می توان از آن به

فوائد سیب زمینی در سلامت

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

افرادی که نسبت به کالریهای مصرفی خود حساس می باشند، خوردن سیب زمینی را بر خود حرام می دانند. با این حال، واقعیت این است که سیب زمینی از ارزش تغذیه ای عالی برخوردار است. در واقع، می توان از آن به اسم یک رژیم غذایی استفاده کرد. شوکه شدید؟ در این مقاله اطلاعاتی مبنی بر تصدیق این موضوع آورده شده است.

بیشتر ما عاشق خوردن سیب زمینی هستیم، در واقع حتی تصور خوردن سبزیجات بدون وجود سیب زمینی برایمان سخت است. نام گیاه شناسی آن Solanum tuberosum است و متعلق به خانواده سولاناسه (Solanaceae) می باشد. اعتقاد بر این که این غده ها برای اولین بار در آمریکای مرکزی و جنوبی پرورش داده می شدند. حدود پنج هزار نوع سیب زمینی در سراسر دنیا کشت می گردد. فوائد سلامتی بخش آن به قرار ذیل می باشد:

سیب زمینی منبعی غنی از ویتامین C است. این ویتامین سیب زمینی را برای سیستم ایمنی، قلب و پوست، سبزی بسیار خوب و مفیدی می سازد. می توان از بیماریهایی مانند، اسکوربوز، که به دلیل کمبود ویتامین C ایجاد می گردد، با افزودن این سبزی به غذای روزانه خود اجتناب کرد.

پزشکان توصیه به مصرف فیبرهای غذایی نموده و سیب زمینی منبعی ارزشمند از آن به تعداد می رود. فیبر غذایی در واقع می تواند به شما در سوزاندن کالریهای اضافی یاری نماید.

بعضی از مواد مغذی موجود در سیب زمینی شیرین، اثرات کاهش دهنده کلسترول را از خود نشان می دهند.

سیب زمینی بعلاوه حاوی ویتامین B6 بوده که تعیین شده است چندین بیماری را درمان می سازد. از میان سایر فوائد آن، پیشگیری از بروز بیماری های قلبی، سنگ کلیه، سندرم پیش قاعدگی، افسردگی روحی و غیره را می توان نام برد. وجود ویتامین B6 در سیب زمینی، از آن ماده تشکیل دهنده ایده آل در وعده های غذایی ورزشکاران می سازد. آلرژی و کاهش قدرت سیستم ایمنی ناشی از کمبود ویتامین B6 در رژیم غذایی شما، بعلاوه می توانند با مصرف سیب زمینی رفع شوند.

یک عدد سیب زمینی حاوی 897 میلی گرم پتاسیم است. پوست آن دارای غلظت بالایی از پتاسیم بوده که برای عملکرد سلولی بدن بسیار لازم است. حتی کمبود ناچیز پتاسیم (هیپوکالمی) می تواند باعث بروز حساسیت به نمک و فشار خون بالا گردد. اخیراً دانشمندان ترکیبی تحت اسم کوکوآمین را در سیب زمینی کشف نموده اند که به کاهش فشار خون یاری می نماید.

سیب زمینی بعلاوه حاوی آهن و مس است. آهن مهمترین ماده جهت حفظ سطح هموگلوبین در بدن می باشد. مصرف کم آهن موجب کمبود انرژی، سرگیجه، سردرد و کم خونی می گردد. وجود مس همراه با آهن جهت تشکیل سلولهای قرمز خون ضروری می باشد.

ویتامین A در مقادیر زیادی در سیب زمینی شیرین وجود دارد. این ویتامین برای چشم و پوست بسیار مفید بوده و وجود آن جهت بهبود زخم لازم است.

سیب زمینی یک وعده غذایی سالم و سیر کننده را تشکیل می دهد. این سبزی حاوی کربوهیدرات هایی بوده که منبع خوبی از انرژی به حساب می آیند. و هضم آسان را تسهیل ساخته، از اینرو، در درمان اسهال مفید می باشند.

چنانچه سیب زمینی آنقدر مغذی است، پس گناه آن چیست؟ مقصر اصلی شیوه پختن و خوردن آن است. ما از آن میان وعده ای شور، سرخ شده و چرب تهیه می کنیم. پوست سیب زمینی که حاوی بیشتر مواد مغذی است را پوست کنده و به دور می اندازیم. در حین پخت، بیشتر ویتامین C موجود در آن از بین می رود. از اینرو، بهتر است آن را بجای سرخ و یا گریل کردن، به شکل تنوری یا به صورت پخته شده در فر مصرف کنیم.

منبع: راسخون

به "فوائد سیب زمینی در سلامت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوائد سیب زمینی در سلامت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید