خوراکی های نفاخ کدامند؟
به گزارش پیوند تجارت، بعضی مواد غذایی مفید مانند غذاهای پرفیبر منجر به ایجاد نفخ شوند بنابراین مصرف خوراکی های نفخ آور باید محدود و به آرامی باشد. در این مطلب به معرفی بعضی از غذاهای نفخ آور می پردازیم.
برخی خوراکی ها باعث نفخ می شوند و احساس بدی را برای شما به همراه خواهند داشت. اگر مستعد نفخ و یا ورم معده هستید ، داشتن یک رژیم غذایی مناسب به شما یاری می نماید تا احساس راحتی داشته باشید و این مشکل را برطرف کنید. یکی از رایج ترین دردهای شکمی ، نفخ می باشد. مصرف غذا های دارای باد و نفاخ باعث دل درد و ایجاد گاز معده خواهد شد. این مشکل با مواد غذایی که فرد مصرف می نماید ارتباط مستقیمی دارد.مواد غذایی و خوراکیهای نفخ آور
غذاهای شور و آمادهنمک موجود در این غذاها باعث احتباس آب در معده می گردد و به همین علت است که هنگام مصرف آنها احساس تشنگی می کنید. این آب محبوس شده منجر به نفخ معده و تورم دست و پا نیز می گردد. بنابراین بهتر است غذایی را انتخاب کنید که سدیم کم تری داشته باشد.
نوشیدنی های کربنات دارحباب های موجود در این نوشیدنی ها باعث می گردد که گاز موجود در آن ها در معده بماند و باعث تورم و نفخ شکم گردد. به جای این نوشیدنی ها بهتر است آب و یا چای خنک شیرین نشده بنوشید و بعلاوه برای طعم دهی بهتر آب ، می توانید برش ها و تکه های میوه و خیار را به آن اضافه کنید.
لبنیاتلاکتوز موجود در لبنیات باعث ایجاد نفخ و گاز معده می گردد و افرادی هستند که نمی توانند این لاکتوز را هضم نمایند. برای بهبود این مشکل از شیرهای بدون لاکتوز و یا از قرص لاکتید بهره ببرید.
غذاهایی با کربوهیدرات بالاغذاهایی مانند شیرینی ، پیتزا و پاستا حاوی مقادیر بالایی گلیکوژن هستند. برای هر گرم گلیکوژن بدن 3 گرم آب ذخیره می نماید که این امر باعث تورم و نفخ شکم می گردد. به جای مصرف انواع نان و پاستا از برنج قهوه ای و کینوآ بهره ببرید.
غذاهای شور و آمادهنمک موجود در این غذاها باعث احتباس آب در معده می گردد و به همین علت است که هنگام مصرف آنها احساس تشنگی می کنید. این آب محبوس شده منجر به نفخ معده و تورم دست و پا نیز می گردد. بنابراین بهتر است غذایی را انتخاب کنید که سدیم کم تری داشته باشد.
نوشیدنی های کربنات دارحباب های موجود در این نوشیدنی ها باعث می گردد که گاز موجود در آن ها در معده بماند و باعث تورم و نفخ شکم گردد. به جای این نوشیدنی ها بهتر است آب و یا چای خنک شیرین نشده بنوشید و بعلاوه برای طعم دهی بهتر آب ، می توانید برش ها و تکه های میوه و خیار را به آن اضافه کنید.
شیرین نماینده های مصنوعیهضم این مواد برای بدن سخت است و می تواند باعث فراوری گاز اضافی در معده گردد. بهتر است از غذاهای بدون قند اضافی لذت ببرید و یا به میزان کم از آن ها بهره ببرید.
غذاهای ادویه دارغذاهایی مانند فلفل تند (داغ) ، پودر فلفل قرمز ، ترب کوهی و سس گوجه فرنگی باعث آزاد شدن گاز معده می شوند که موجب ناراحتی نیز خواهند شد. از مصرف این غذاها تا جای ممکن اجتناب کنید.
قهوه ، چای و آبمیوه های اسیدینوشیدنی های اسیدی ممکن است که دستگاه گوارش را تحریک نموده و باعث تورم و نفخ شکم شوند. استفاده از دمنوش های گیاهی برترین جایگزین برای این قبیل نوشیدنی ها می باشد.1
سبزیجاتبرخی سبزیجات، مانند کلم بروکسل، کلم بروکلی، کلم، مارچوبه و گل کلم، گاز معده فراوری می نمایند. این سبزیجات هم مانند لوبیا حاوی پرالترین هستند. اما این ها خوراکی های بسیار سالمی محسوب می شوند، پس بهتر است پیش از پرهیز، با پزشک مشورت کنید.
میوه هامیوه هایی مانند سیب، هلو، گلابی و آلو، حاوی قند الکلی سوربیتول (Sorbitol) هستند، که بدن به سختی هضم می نماید. خیلی از میوه ها حاوی فیبر حل شدنی (نوعی فیبر که در آب حل می گردد) هم هستند. سوربیتول و فیبر حل شدنی، هر دو باید از رودهٔ بزرگ بگذرند؛ که در آنجا باکتری ها آن ها را تقسیم و هیدروژن، دی اکسید کربن و گاز متان فراوری می نمایند.
آب نباتمکیدن آب نبات هم مانند نوشیدنی های گازدار، می تواند باعث بلع هوای اضافی بگردد. خیلی از آب نبات ها از سوربیتول هم به عنوان شیرین نماینده استفاده می نمایند. این دو عامل می توانند باعث بیشتر شدن گاز معده بشوند.
پیازپیاز حاوی شکری طبیعی به نام فروکتوز (Fructose) است. فروکتوز هم مانند سوربیتول و پرالترین، وقتی به وسیله باکتری ها در رودهٔ بزرگ تقسیم می گردد، گاز فراوری می نماید.
آدامسشاید تعجب کنید که آدامس باعث گاز معده می گردد، اما واقعیت این است که جویدن آدامس، باعث بلع هوای بیشتری می گردد. هضم خیلی از آدامس های بدون قند و همین طور آدامس هایی که با قندهای الکلی، مانند سوربیتول، مانیتول (Mannitol) و زایلیتول (Xylitol) شیرین شده اند، سخت است. اگر خیلی آروغ می زنید، احتمالا پزشک توصیه می نماید برای کاهش گاز معده، دیگر آدامس نجوید.2
خوراکی های چربهمه خوراکی های چرب مانند چیپس، غذاهای سس دار و شیرینی های خامه ای باعث ایجاد نفخ می شوند. در نتیجه چنین خوراکی هایی نیز افزایش قطر شکم را به همراه دارند. این خوراکی ها را فقط در جشن ها و مهمانی ها میل کنید
جوجو یکی دیگر از غلات پرمصرف است و از مواد غذایی غنی در فیبر، ویتامین، مواد معدنی همانند ملیبدن، منگنز و سلنیوم است.
فیبر زیاد و گلوتن موجود در جو هم می تواند باعث نفخ گردد.
چاودارچاودار هم از گونه های غلات است که بسیار مغذی و حاوی فیبر، منگنز، فسفر، مس و ویتامین ب است.
اما چاودار هم مانند دیگر غلات حاوی گلوتن و فیبر است که می تواند باعث نفخ در افراد حساس گردد.
سیرسیر هم بسیار پرطرفدار است و هم به صورت مزه و هم درمان از آن استفاده می گردد.
سیر هم مانند پیاز حاوی فروکتان است که می تواند به نفخ منجر گردد. حساسیت به سیر هم بسیار زیاد است و باعث نفخ دراین افراد می گردد. اما سیر پخته کمتر فراوری نفخ می نماید.3
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.chetor.com
3.www.yjc.ir
منبع: راسخون