غذاهای محلی مراکش، از تاگینه تا کله پاچه

به گزارش پیوند تجارت، مراکش پر از طعم های مختلف و خوشمزه است که برای ما ایرانی ها طعم تازه ای است. غذاهای محلی مراکش از فرهنگ های بربر، یهودی، عرب و فرانسه تاثیر پذیرفته است.

غذاهای محلی مراکش، از تاگینه تا کله پاچه

مراکش یا مغرب یکی از کشورهای شمال غرب آفریقا است و سواحل اقیانوس اطلس در این کشور، یکی از زیبایی های طبیعی آن محسوب می گردد. امروزه ایرانی ها هم تمایل زیادی برای سفر به مراکش پیدا نموده اند. به همین علت می خواهیم در این مقاله به معرفی غذاهای محلی آن بپردازیم تا در سفر به مراکش بدانید که فرهنگ غذایی مردمان آن چیست و آیا با ضائقه شما سازگار است یا خیر.

تاگینه

در مراکش می توانید همه جا از این غذا پیدا کنید. این غذا را در طرفی سفالی با درب مخروطی شکل می پزند. در این ظروف موادی مانند گوشت گاو، گوشت بره، مرغ، سبزیجات و ... که آهسته پخته می شوند، طبخ می گردد. این غذا در همه جای مراکش (رستوران های کنار جاده، کافه ها و حتی رستوران های نام و رسم دار).

کوسکوس

کوسکوس یکی از غذاهای اصیل مراکشی است و معمولا با گوشت یا خورشت سبزیجات سرو می گردد. مردم مسلمان مراکش طبق سنت این غذا را روزهای آدینه و مناسبت های خاص طبخ می کردند اما امروزه شما می توانید همه روزه در بسیاری از رستوران ها و کافه ها از این غذا میل کنید.

زالوک

زالوک یک غذای فرعی معمولی است که با نان ترد سرو می گردد. این غذا از بادمجان، گوجه فرنگی، سیر، روغن زیتون و ادویه جات تهیه می گردد.

ماهی چرمولا

چرمولا ترکیبی از گیاهان و ادیه جات است که با ماهی بریان، ماهی کبابی و غذاهای دریایی استفاده می گردد. بسته به موادی که در پخت این غذا استفاده می گردد، می توانید طعم پیاز، گشنیز، فلفل قرمز یا زعفران را کاملا احساس کنید. گاهی اوقات در مراکش از این مواد به عنوان سس هم استفاده می گردد.

حریرا

حریرا در اصل نوعی سوپ عدس مراکشی است که معمولا به عنوان استارتر یا در ماه مبارک رمضان، برای باز کردن روزه سرو می گردد.

پاستیلا (پای مرغ یا کبوتر)

اگر شما ترکیب طعم شیرین و شور را دوست دارید، قطعا عاشق این غذا می شوید. پاستیلا در قدیم و در دستور سنتی آن با گوشت کبوتر پخته می شد اما امروزه با گوشت مرغ طبخ می گردد.

ماکودا

چه کسی است که غذاهای سرخ شده دوست ندارد؟ ماکودا توپ هایی از سیب زمینی است که کاملا در روغن سرخ شده است. این توپ ها را در سس تند می ریزند و این غذا را می توان از غذاهای اصلی خیابانی مراکش نامید.

خبز (Khobz)

این نان ترد معمولا در تنورهای عمومی طبخ شده و با انواع غذاها سرو می گردد. اگر به مراکش رفتید، از دیگر نان های محلی آن ها هم بچشید مانند هارچا (نان روغنی)، rghaif (نان صاف ورقه ورقه) یا باگیرا (کیک بدون شیره اسفنجی).

کله پاچه

در جشن عید قربان کسانی که گوسفند قربانی می نمایند، کله پاچه آن را هم می پزند. در مراکش هم مثل ایران می توانید کله پاچه خریده و با زیره سبز، نمک و فلفل نوش جان کنید. گوشت کله، مغز و زبان خوشمزه ترین قسمت های این خوراکی هستند.

ساردین تند

مراکش بزرگ ترین صادرنماینده ماهی ساردین در دنیا است. به طور طبیعی مراکشی ها هم در سراسر این کشور از این ماهی در غذاهایشان استفاده می نمایند. این ماهی را با سس تند چرمولا پر نموده و می پزند و در روغن فراوان سرخ می نمایند. این غذا یکی از لذیذترین غذاهای مراکشی است.

چای نعناع

در مراکش هر کسی با توجه به سلیقه و ضائقه خود چای نعناع را درست می نماید. این نوشیدنی چایی است که از نعناع و شکر تهیه می گردد.

بیسارا

بیسارا معمولا در وعده صبحانه سرو می گردد و سوپی سالم و مغذی پخته شده از باقلای خشک است. این سوپ را معمولا با روغن زیتون و زیره سبز میل می نمایند.

جگر سوخاری

شما می توانید این خوراکی خوشمزه را با سیب زمینی یا به شکل ساندویچ نوش جان کنید، اما روغن موجود در این جگر، به تنهایی آن را به یک غذای بسیار خوشمزه تبدیل می نماید.

کباب

این کباب های خوشمزه در نمک و ادویه جات خوابانده می گردد و در جای جای مراکش می توانید از این کباب خوشمزه نوش جان کنید. شما می توانید کباب مرغ، بره یا گوشت گاو بخورید.

بادمجان سرخ شده

بادمجان در غذاهای مختلف مراکشی استفاده م گردد اما یی از برترین آن ها بادمجان سرخ شده است که حتما باید امتحان کرد. مراکشی ها بادمجان ها را برش داده، در خمیر پاپریکا می خوابانند و سپس در روغن فراوان سرخ می نمایند.

طحال پرشده شتر

شکل این غذا سوسیس مانند است و معمولا با گوشت گاو یا گوسفند، زیتون، ادویه جات و مقداری از چربی کوهان شتر پر می گردد. این غذا را معمولا به شکل ساندویچ سرو می گردد.

تانجیا (Tanjia)

تانجیا نام خود را از ظرف رسی گرفته است که در آن طبخ می گردد. این غذا معمولا از تکه های گوشت گوسفند یا گاو و مقداری از ادویه جات تهیه می گردد. برای طبخ این غذا می گذارند تا مواد آن در کوره ای از زغال، آرام پخته گردد.

کعب الغزال

کعب الغزال یا شاخ غزال نوعی شیرینی هلالی شکل است که از خمیر بادام تهیه می گردد و با عرق بهارنارنج و دارچین طعم دارش می نمایند.

بریوات (Briwat)

قبل از اینکه از این شیرینی های خوشمزه بخورید، مراکش را ترک نکنید! بریوات نوعی شیرینی است که در زوغن سرخ می گردد و شکل مثلثی دارد که پر از بادام است.

شباکیا

یک دسر خوشمزه دیگر مراکش شباکیا است که شیرینی کنجدی به شکل گل است که آن را سرخ نموده و به عسل آغشته می نمایند. معمولا می توانید در تمامی بازارهای این کشور این شیرینی خوشمزه را پیدا کنید که زنبورها دور آن ها پرواز می نمایند.

منبع: کجارو / localadventurer.com

به "غذاهای محلی مراکش، از تاگینه تا کله پاچه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی مراکش، از تاگینه تا کله پاچه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید