طرز تهیه سالاد فصل و سس مخصوص سالاد فصل

به گزارش پیوند تجارت، سالاد فصل، یک نوع از سالاد است که می توان آن را در فصول مختلف آن را تهیه کرد و با توجه به طبع هر فصل به آن مواردی اضافه و یا از آن حذف کرد. با این که برای تهیه سالاد فصل چندین طرز تهیه مختلفی وجود دارد، در تمام آن ها سبزیجات کاهو، هویج، خیار و گوجه به صورت ثابت وجود دارند. بهتر است برای تهیه سالاد فصل زمستان، چاشنی ها و سبزیجاتی با طبع گرم به آن اضافه کنید. سالاد فصل مخلوط، سالاد فصل مجلسی و سالاد فصل مخصوص از انواع این سالاد هستند. متخصصان تغذیه مصرف سالاد را به علت داشتن فیبر بالا، ویتامین ها و مواد معدنی مورد احتیاج بدن و سلامت سیستم گوارش توصیه می نمایند.

طرز تهیه سالاد فصل و سس مخصوص سالاد فصل

سالاد فصل را می توان به عنوان پیش غذا، میان وعده و در کنار غذا استفاده کرد. توجه داشته باشید که سالاد فصل برای پیش غذا باید سبک و اشتها آور باشد و اگر تصمیم دارید سالاد را همراه غذا سرو گردد، نباید همراه غذاهایی که خود طبع سردی دارند مصرف شوند.

در بلاگ پیوند تجارت طرز تهیه سالاد کلم را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه سالاد فصل

  • کاهو یا کلم 1 عدد
  • گوجه فرنگی میانه 2 عدد
  • خیار سالادی 2 عدد
  • هویج میانه 2 عدد
  • ذرت 100 گرم
  • سس مایونز به میزان کافی
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

برای تهیۀ سالاد کلم ابتدا باید کاهو یا کلم برگ را به اندازۀ میانه و یا خلالی خرد کنید. می توانید کاهو یا کلم را متناسب با سلیقۀ خود در زیر باقی مواد قرار دهید. سپس خیارها را کاملاً پوست بگیرید و به طور حلقه ای برش بزنید. البته می توانید پوست خیار را نگیرید. در ادامه باید پوست هویج را بگیرید و با قسمت ریز رنده آن را رنده کنید. سپس نوبت به گوجه می رسد. بهتر است که از گوجه فرنگی سفت بهره ببرید تا هنگام خرد کردن له نگردد. می توانید گوجه فرنگی را به شکل حلقه و یا ریزتر خرد کنید. در آخر نوبت به ذرت ها می رسد. باید ذرت را به صورت پخته شده در کنار دیگر مواد قرار داد.

حال تمام موادی که برای سالاد فصل احتیاج است خرد شده و آماده است. در خاتمه باید آن را به شکل دلخواه تزئین کنید. می توان هر کدام از سبزیجات را به صورت مجزا در کنار یک دیگر قرار داد و هویج را روی آن بریزید و یا کاهو یا کلم را در زیر باقی مواد گذاشته و از خیار، هویج و ذرت برای تزئین روی آن بهره ببرید.

سس سالاد فصل

در ایران مرسوم است که از سس مایونز برای سالاد فصل استفاده گردد. این سس بسیار چرب بوده و ممکن است خیلی گزینۀ مناسبی برای افرادی که رژیم غذایی خاص دارند مناسب نباشد. پس می توانید سس این سالاد را خودتان در منزل آماده کنید. در ادامه آموزش تهیه سس سالاد فصل را قرار دادیم.

مواد لازم برای تهیه سس سالاد فصل

  • ماست کم چرب
  • آب لیمو تازه
  • آب پرتقال
  • سس مایونز نصف قاشق غذا خوری
  • آویشن و پونه به میزان کافی
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی

برای تهیه سس سالاد فصل باید همچون هر سس دیگری تمام مواد گفته شده را به میزان متناسب با یک دیگر مخلوط کنید تا نتیجۀ نهایی کمی غلیظ گردد. این سس نسبت به مایونزهای آماده در بازار چربی کمتری دارد.

تزئین سالاد فصل مجلسی

در تزئین سالاد فصل می توان خیلی خلاقیت به خرج داد. کوشش کنید زمان خیلی زیادی صرف این کار نکنید، بیرون ماندن سبزیجات خرد شده از یخچال باعث پلاسیدگی و از بین رفتن تازگی مواد می گردد. برای تزئین این سالاد می توانید از سبزیجات استفاده شده در سالاد استفاده کرد و بهتر سس سالاد به صورت جدا سرو گردد. برای تزئین سالاد فصل مجلسی بهتر است از ابتدا تصمیم خود را گرفته و حتی مواد سالاد را به صورت جدا جدا و تقسیم شده در ظرف قرار دهید. این کار به افراد نیز یاری می نماید به میزان دلخواه از هر سبزیجات میل نمایند. استفاده از مغز کاهو، ذرت، هویج رنده شده، خیار و گوجه حلقه شده جلوه بهتری به سالاد فصل و سفره می بخشد.

طرز تهیه ترشی سالاد فصل

طبیعی است که در فصول پاییز و زمستان، دسترسی به سبزیجات تازه میزانی سخت باشد. جایگزین مناسب برای سالاد فصل همراه غذا، می توان از ترشی سالاد فصل استفاده کرد. طرز تهیه این ترشی آسان بوده و مواد لازم برای این کار در تمام فصول فراهم است. بعلاوه می توان به مدت طولانی تری این چاشنی مطبوع را با همان طعم و ظاهر اولیه نگهداری کرد.

مواد مورد احتیاج برای تهیه ترشی سالاد فصل

مواد استفاده شده در این ترشی، گوجه، گل کلم، هویج، سیر، فلفل، کرفس و سرکه است. گل کلم، هویج و کرفس مواد اصلی می باشند که در مخلوطی از آب گوجه و سرکه غوطه ور شده اند. میزان مواد موجود در این ترشی به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد.

مراحل تهیه ترشی سالاد فصل

آب گوجه غلیظ تهیه کنید

گوجه ها را در مخلوط کن ریخته و بگذارید خوب له شوند. می توان گوجه ها را با فشار دست نیز له کرد. به گوجه های له شده نمک اضافه کنید. می توان از کنسرو آب گوجه فرنگی غلیظ برای سهولت کار استفاده کرد و این کار در نتیجه تأثیر چندانی ندارد. گوجه فرنگی های له شده را صاف کنید تا پوست و دانه های آن گردد. آب گوجه فرنگی را بر روی شعله گذاشته و زمان بدهید غلظت پیدا کند. صبر کنید آب غلیظ گوجه فرنگی خنک گردد.

مواد اصلی ترشی سالاد فصل را آماده کنید

هویج، گل کلم و کرفس را خوب شسته و به میزان مورد نظر خرد کنید. اجازه دهید مواد داخل ترشی کاملاً خشک شوند، این کار از کپک زدن ترشی جلوگیری می نماید.

مواد ترشی را به مایع ترشی اضافه کنید

بعد از خنک شدن آب گوجه فرنگی، به آن یک لیوان سرکه سفید اضافه کنید. توجه کنید طعم قالب این ترشی، آب گوجه فرنگی است، میزان سرکه نباید زیاد گردد. بعلاوه ادویه ترشی، زردچوبه، نمک و فلفل را نیز در مایع ریخته و خوب هم می زنیم. گل کلم، هویج و کرفس خرد شده را به همراه چند حبه سیر درسته و فلفل سبز درسته در ظرف مورد نظر که از قبل شسته و کاملاً خشک شده ریخته و مایع را به آن اضافه می کنیم. مایع ترشی سالاد فصل باید کاملاً روی مواد را بپوشاند. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

همان طور که خواندید طرز تهیۀ سالاد فصل بسیار آسان است. از این سالاد سبک می توانید به عنوان پیش غذا و یا کنارغذاهای ایرانی بهره ببرید و به سفرۀ خود رنگ زیبا ببخشید.

اگر به تهیه سالاد علاقه مند هستید:

طرز تهیه سالادهای معروف کشور اندونزی (آموزش 5 مدل فوق خوش مزه)

نحوه تزئین انواع سالاد (از شیرازی تا الویه و فصل)

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه سالاد فصل و سس مخصوص سالاد فصل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سالاد فصل و سس مخصوص سالاد فصل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید