واکنش تند چین به معاملات تسلیحاتی آمریکا و تایوان، جزیره را به بشکه باروت تبدیل می کنید
به گزارش پیوند تجارت، ایسنا نوشت: چین از واشنگتن خواست فروش سلاح به تایوان را متوقف کند و هشدار داد، حمایت نظامی آمریکا از تایوان این جزیره را به یک بشکه باروت تبدیل می نماید.
به گزارش پایگاه راشاتودی، مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در اظهاراتی به کشورهایی که در امور داخلی چین مداخله نمایند از بابت بروز تبعات هشدار داد.
مائو نینگ در پاسخ به سوالی درباره اجلاس مجمع صنایع نظامی تایوان-آمریکا که چند روز قبل در شهر تایپه برگزار شده و در آن چندین شرکت تسلیحاتی آمریکایی و محلی شرکت کردند، اعلام کرد، تداوم فروش تسلیحات به این جزیره توافقات گذشته با آمریکا را به صورت جدی نقض می نماید.
او اعلام نمود: اخیرا مقام های آمریکا و تایوان همدستی نظامی خود را تشدید نموده اند. هیاتی متشکر از 25 فروشنده سلاح آمریکایی به این جزیره هجوم آورده و یک مجمع دفاعی را با مقام های تایوانی برگزار کردند.
وی اضافه کرد: این نشست یک سند و مدرک دیگری است از اینکه آمریکا دارد تایوان را تبدیل به یک بشکه باروت می نماید که این تنها خبر از دردسر برای هموطنان تایوانی ما می دهد.
مقام های تایوانی در جریان این گردهمایی صنایع نظامی گفتند، در پی یاری گرفتن از واشنگتن برای فراوری یک نسل تازه از جنگنده ها بوده و امیدوار هستند که یاریهایی را برای طراحی کامل یک هواپیمای جنگی دریافت نمایند.
هر چند کاخ سفید از ارسال جنگنده های پیشرفته تر نظیر اف-22 و اف-35 سر باز زده، مقام های واشنگتن در سال 2019 با فروش عمده جنگنده های اف-16 به تایوان موافقت کردند.
تحویل این جنگنده ها در اصل بر طبق برنامه ریزی قرار بود اواخر امسال میلادی انجام گردد، اما بر اساس اعلام چیو کوئو چنگ، وزیر دفاع تایوان، این امر به علت مسائل در زمینه فراوری و زنجیره تامین به اواخر 2024 موکول شد.
به نوشته خبرگزاری رویترز، تایوان به مجرد تکمیل تحویل این محموله ها تبدیل به دارنده بزرگترین ناوگان جنگنده های اف-16 در آسیا با داشتن بیش از 200 جنگنده می گردد.
واشنگتن در سالهای اخیر برای فهرستی طولانی از معاملات تسلیحاتی با تایوان مجوز صادر نموده است اما هنوز مواردی از آنها محقق نشده اند و بر طبق برآوردها، ارزش معاملات تسلیحاتی عقب افتاده با تایوان به 19 میلیارد دلار می رسد.
بعضی قانونگذاران آمریکایی خواهان تسریع روند اجرای این معاملات تسلیحاتی شده اند و کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جریان نشستش با تسای اینگ ون، رئیس تایوان در ماه گذشته میلادی، بر لزوم انجام این کار تاکید نمود.
چین که تایوان را بخشی از خاک خود در نظر می گیرد، بعلاوه از آمریکا خواست فروش تسلیحات به این جزیره و روابط نظامی با آن را متوقف کند و هشدار داد یک چنین اقداماتی موجب ایجاد تنش در تنگه تایوان و تحریک یک واکنش از سمت پکن می گردد.
مائو ادامه داد: طرف چینی دست به اتخاذ تدابیر قاطع و قوی برای دفاع محکم از منافع امنیتی و حاکمیتی خود خواهد زد. هر نیروی خارجی که در امور داخلی چین مداخله نموده و صلح و ثبات را در تنگه تایوان تضعیف کند، هزینه اقدامات غلط خود را پرداخت نموده و متحمل تبعات خواهد شد.
311311
منبع: خبرآنلاین