طرز تهیه شیرینی ملکه بادام، مجذوب کننده ویژه نوروز

به گزارش پیوند تجارت، خبرنگارانـ شیرینی های آجیلی در گروه شیرینی های پر هوادار و محبوب قرار دارند که بسیار مقوی هستند و معمولا آن ها را برای پذیرایی در جشن ها و مهمانی ها انتخاب می نمایند. این شیرینی ها معمولا از یک لایه خمیر و یک لایه آجیل تشکیل شده اند که با نوعی شهد به هم چسبانده می شوند. شیرینی ملکه بادام یکی از انواع شیرینی های آجیلی سنتی و مجلسی ایرانی است که علاوه بر داشتن ظاهری زیبا بسیار خوشمزه و پر هوادار است.

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام، مجذوب کننده ویژه نوروز

به گزارش پیوند تجارت، این شیرینی در کنار شیرینی های خانگی دیگر برای پذیرایی در عید نوروز نیز بسیار مناسب و زیباست. شما می توانید این شیرینی خوشمزه را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی ملکه بادام همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی ملکه بادام

آرد سفید شیرینی: 180 گرم

کره: 75 گرم

پودر قند: 50 گرم

تخم مرغ: 1 عدد

وانیل: 1 قاشق چای خوری

مواد لازم برای روی شیرینی

خلال بادام: 100 گرم

کره: 25 گرم

عسل: 50 گرم

خامه صبحانه: 100 گرم

زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به آرد

نکته مهمی که باید در خصوص آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین علت متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم تر یا زیاد تر از میزانی گردد که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز میزانی از آرد به جای مانده است؛ یعنی آردی که اضافه نموده اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همواره میزان آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این میزان با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد گردد.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به پودر قند

پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر نموده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت گردد؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب بکوبید و سپس الک کنید.

طرز تهیه شیرینی ملکه بادام

1 ـ برای آغاز کار کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد و نرم گردد؛ سپس کره نرم شده، پودر قند و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا پفکی و شفاف گردد.

2 ـ در مرحله بعد تخم مرغ را به مواد بالا اضافه کنید و باز هم بزنید. سپس آرد را که از قبل الک نموده اید، کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک یا دست هم بزنید تا کم کم حالت خمیر به خود بگیرد و به دست نچسبد. نیازی به ورز دادن خمیر نیست. وقتی خمیر نرم شد، آن را داخل یک کیسه فریزر بگذارید و با وردنه خمیر را از روی کیسه فریزر کمی باز کنید و بعد داخل یخچال بگذارید تا حدود سی دقیقه استراحت کند.

3 ـ برای تهیه مواد روی شیرینی عسل + خامه + کره را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. وقتی از اطرف آغاز به جوش های ریز کرد، زعفران دم نموده و خلال بادام را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند؛ سپس از روی حرارت بردارید.

4 ـ خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و از کیسه فریزر خارج کنید. خمیر را روی صفحه کار بگذارید و کیسه فریزر را روی آن پهن کنید؛ سپس خمیر را با وردنه به قطر 3 میل باز کنید و بعد با کاتر یا قالب دلخواه برش بزنید. توجه داشته باشید که، چون این شیرینی مواد رویی دارد، باید قالبی که استفاده می کنید، دارای حفره یا شکم خالی باشد. خمیر های قالب زده آماده را داخل سینی فر بچینید و در فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم نموده اید، به مدت 15 دقیقه قرار بدهید تا شیرینی ها بپزند. بعد از گذشت این مدت زمان سینی را از فر خارج کنید و مواد روی شیرینی را که از قبل آماده نموده اید، داخل قسمت خالی شیرینی بریزید و سینی را دوباره به مدت 3 تا 5 دقیقه داخل فر بگذارید. از این به بعد گریل را روشن کنید تا روی شیرینی طلایی گردد. وقتی سینی را از فر بیرون آوردید، عسل را روی شیرینی های داغ بمالید تا براق گردد و بگذارید تا خنک گردد.

نکته مهم

1 ـ یک روش دیگر برای پخت شیرینی ملکه بادام این است که خمیر را به صورت یکدست داخل سینی فر باز کنید و بگذارید بپزد؛ سپس مواد رویه را بریزید و بعد از اینکه شیرینی پخت و خنک شد، با چاقو به میزان های دلخواه تقسیم کنید.

2 ـ اگر خمیر این شیرینی را بیش از حد ورز بدهید، به روغن می افتد و بعد از پخت سفت و خشک می گردد.

3 ـ در این شیرینی به جای بادام می توانید از هر نوع مغز خوراکی دیگر مانند پسته و گردو بهره ببرید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه شیرینی ملکه بادام، مجذوب کننده ویژه نوروز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی ملکه بادام، مجذوب کننده ویژه نوروز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید