7 راه کاهش گردن درد
به گزارش پیوند تجارت، درد گردن، چه بخاطر بد خوابیدن باشد چه شرایط و فرم بد بدن، یک چرخش و حرکت ناگهانی گردن یا استرس زیاد، یکی از شکایت های همیشگی است. تحقیقات نشان می دهد که برای جلوگیری از گردن

نویسنده: محمد جواد واعظی
درد گردن، چه بخاطر بد خوابیدن باشد چه شرایط و فرم بد بدن، یک چرخش و حرکت ناگهانی گردن یا استرس زیاد، یکی از شکایت های همیشگی است. تحقیقات نشان می دهد که برای جلوگیری از گردن درد، تمرینات تقویت نماینده گردن بسیار مهم تر از حرکات کششی است.
در خصوص قدرت سرشانه ها هم همینطور است. تقویت عضلات سرشانه نه تنها از خشکی و درد شانه ها جلوگیری می نماید، بلکه از مفاصل آرنج تان هم مراقب می نماید. علت آن این است که ضعیف بودن شانه ها، فشاری که به آرنج و مچ وارد می شود را دو چندان می نماید. در زیر به راه های ساده ای برای تقویت گردن و شانه ها اشاره می کنیم:
1) هر زمان در محل کار احساس خستگی و عصبانیت کردید، پیشانی تان را به کف دستتان فشار دهید. خیلی از ما وقتی استرس داریم، عضلات گردنمان را سفت می کنیم که به مرور زمان ممکن است موجب درد و خشکی گردن شود. می توانید با این حرکت ساده، هم فشار وارد بر گردن را کاهش دهید و هم عضلات آن را تقویت کنید. برترین قسمت آن این است: هیچکس در محل کار متوجه نمی شود که مشغول تمرین هستید! فقط فکر می نمایند که خسته شده اید.
پشت میزتان نشسته، کمی به سمت جلو خم شوید و آرنج هایتان را روی میز بگذارید. سرتان را صاف در مرکز شانه ها قرار داده و پیشانی تان را به کف دستتان فشار دهید؛ از کف دست برای مقاومت در برابر فشار سرتان بهره ببرید. 3-5 ثانیه در این حالت بمانید، رها نموده و پنج مرتبه دیگر تکرار کنید. حالا صاف بایستید و دست هایتان را پشت سرتان قرار دهید، طوریکه آرنج هایتان رو به جانب باشد. سرتان را به عقب به سمت کف دست ها فشار دهید و از کف دست ها برای مقاومت در برابر فشار سرتان بهره ببرید 3-5 ثانیه در این حالت بمانید، رها نموده و پنج مرتبه دیگر تکرار کنید.
2) دو مرتبه در روز خودتان را تقویت کنید. یک تمرین عالی دیگر برای محل کار: کف دست هایتان را روی لبه جایگاه تان قرار داده و فشار دهید، لگن و باسنتان را یک تا دو سانت از روی جایگاه بلند کنید. 5 ثانیه نگه دارید، دوباره پایین بیاورید و این حرکت را پنج مرتبه تکرار کنید تا عضلات سرشانه تان قوی تر شوند.
3) موقع تماشای تلویزیون، شانه هایتان را عقب بکشید. روی لبه جایگاه تان بنشینید و ستون فقراتتان را بکشید، انگار می خواهید قدتان را بلندتر کنید. دست هایتان را جلو بدن روی لباستان قرار دهید. شانه هایتان را تا می توانید عقب بکشید، طوری که کتف هایتان از پشت جمع شود. کل یک تبلیغ تلویزیونی خود را در این حالت نگه دارید. سپس شانه ها را آزاد نموده و یک بار دیگر حرکت را تکرار کنید.
4) وقتی از سر کار به خانه بر می شد، سه چهارم یک لنگه جوراب را پر از برنج، 2 چوب دارچین و یک قاشق غذاخوری میخک کنید. انتهای آن را سفت با یک بند لاستیکی ببندید. آن را 2 دقیقه گرم در مایکروفر گرم کنید و بعد روی گردنتان بگذارید. این روش درمان برای خشکی کردن و شانه ها عالی است. نیازی به خالی کردن لنگه جوراب نیست - می توانید آن را بارها بهره ببرید تا جاییکه ادویه ها رایحه خود را از دست بدهند.
بیشتر بخوانید: راه های پیشگیری و درمان گردن درد
5) هر زمان که بیش از 45 دقیقه پشت فرمان اتومبیل یا پشت کامپیوتر نشستید، تمرین لاک پشتی را انجام دهید. بیشتر وقت ها پشت فرمان یا کامیپوتر، سرمان را جلو می بریم، انگار جلو بردن سرمان باعث می شود زودتر به مقصد برسیم یا پروژه مان را زودتر تمام کنیم. از آنجا که سر چیری در حدود 5 کیلو وزن دارد، این کار کمی به پشت گردن فشار وارد می نماید و قبل از اینکه بفهمید دچار سردرد می شوید. با این تمرین می توانید هم عضلات پشت گردنتان را قوی کنید و خودتان را عادت دهید که در شرایط بهتر و سالمتری بنشینید. موقع رانندگی یا تایپ کردن پشت کامپیوتر، تظاهر کنید لاک پشت هستید که می خواهید سرتان را به سمت لاکتان جمع کنید. سرتان را به سمت عقب بیاورید، طوریکه گردی پشت گردنتان صاف شود. از یک تا 5 ثانیه در این شرایط نگه دارید و رها کنید. این تمرین را 10 مرتبه تکرار کنید.
6) هر یک ساعت، چانه تان را به سمت سینه تان خم نموده، سپس گردنتان را به سمت چپ، عقب، راست و دوباره پایین به صورت دایره ای بچرخانید. این حرکت را پنج مرتبه تکرار نموده، سپس جهت خود را عوض نموده و از راست به چپ دایره بزنید.
7) دقت کنید که برای خواب از بالش مناسب بهره ببرید. انتخاب برترین بالش به اولویت های خودتان برمی شود. اما به طور کلی آنها که روی شکم می خوابند باید از بالش های نرم، آنها که به بغل می خوابند از بالش های میانه و آنها که به پشت می خوابند از بالش های سفت تر استفاده نمایند.
منبع مقاله :
واعظی، محمد جواد، (1396)، دانستنیهای پزشکی، قم: نوید حکمت، چاپ اول.
منبع: راسخون