مثبت گرایی سمی خطرناک است!

به گزارش پیوند تجارت، آیا مثبت گرایی یا مثبت اندیشی هم می تواند سمی و مضر باشد؟

مثبت گرایی سمی خطرناک است!

هر چیزی اگر بیش از حد استفاده گردد و از حد تعادلش خارج گردد، آسیب رسان خواهد شد. در این مطلب از پیوند تجارت مثبت گرایی سمی را تعریف می کنیم.

مثبت گرایی سمی چیست؟

مثبت گرایی سمی به معنای حفظ خوش بینی و نگرش مثبت در هر شرایطی است. گرچه مثبت اندیشی امری توصیه شده و پسندیده است اما هرچیزی اگر بیش از حد گردد، مضر و آسیب زننده خواهد شد. مثبت گرایی سمی به جای آنکه روی مثبت اندیشی تمرکز کند، کوشش می نماید تا فکر را از واقعیت های تلخ و ناراحت نماینده که احتیاج به درک و رسیدگی دارند، منحرف نموده و جایش را با افکار مثبت اما خیالی پر کند.

مثال هایی از مثبت گرایی سمی

این نوع مضر از مثبت اندیشی به شکل های گوناگونی قابل مشاهده است. شاید شما هم با بعضی از اشکالش در طول زندگی روبرو شده باشید. برای درک بهتر موضوع به مثال های زیر توجه کنید:

  • وقتی اتفاق ناخوشایندی رخ می دهد، مثلا بیکار می شوید، دیگران ممکن است به شما توصیه نمایند که خوش بین باشید و به جنبه های مثبت این مسئله فکر کنید. گرچه این توصیه ها خیرخواهانه است اما ممکن است شما را از درددل کردن و رنجی که تحمل می کنید، باز دارد.
  • گاهی که شخص یا چیز ارزشمندی را از دست می دهید، دیگران شاید بگویند که این مسئله حتما حکمتی داشته است. گرچه چنین نظراتی اغلب با هدف آرامش بخشیدن به شما گفته می شوند اما ممکن است روشی برای دور نگه داشتن خودشان از ناراحتی شما باشد.
  • وقتی می گویید که ناراحت و غمگین هستید، کسی شاید در پاسخ به این حس شما بگوید خشنودی یک انتخاب است. این بدان معناست که فرد شما را به خاطر ناراحت بودن سرزنش می نماید و معتقد است اینکه شما خشنود نیستید، به خاطر این است که نمی خواسته اید خشنود باشید.

چرا می گوییم مثبت گرایی سمی آسیب رسان است؟

این شیوه از مثبت اندیشی به افرادی که در حال تجربه دورانی سخت و ناراحت نماینده در زندگی هستند، آسیب می رساند. مثبت گرایی سمی به جای آنکه امکان همدلی و درک کردن را فراهم کند، ناخواسته افکار، احساسات و هیجانات منفی افراد را زیر سوال برده و نادیده می گیرد.

در ادامه، بعضی از آثار زیان بار این طرز فکر را مرور می کنیم:

حس شرم ایجاد می نماید

وقتی کسی در حال رنج کشیدن است، می خواهد احساسش به رسمیت شناخته گردد و عزیزان و خانواده اش حمایتش نمایند اما مثبت گرایی سمی این احساس رنج را زیر سوال می برد و آن را نفی می نماید. در نتیجه، فرد از اینکه رنج می کشد، شرمسار می گردد.

باعث ایجاد احساس گناه می گردد

مثبت گرایی سمی کاری می نماید که فرد خودش را به خاطر احساسات منفی یا ناراحت نماینده سرزنش کند، مقصر بداند و احساس گناه پیدا کند. برای اینکه روابط بهتری با دیگران داشته باشید به مطلب هرگز این موارد را به فرد مضطرب نگویید سر بزنید.

اجازه ابراز احساسات واقعی را به فرد نمی دهد

مثبت گرایی سمی نوعی سازوکار پرهیز است. وقتی دیگران چنین رفتارهایی نشان می دهند، فرد از ابراز احساسات و روبروه صحیح با مسائل عاطفی اش باز داشته می گردد. گاهی اوقات ما این افکار مثبت سمی را در رفتار با خودمان نیز به کار می بریم و آن ها را درونی می کنیم. به این ترتیب، هنگام روبروه با سختی های عاطفی، آن ها را نادیده می گیریم.

مانع رشد فردی می گردد

مثبت اندیشی سمی با خفه کردن احساسات ناراحت نماینده و چالش برانگیز مانع از آن می گردد که ما به رویارویی با آن ها برویم. درحالی که این رویارویی می توانست ما را رشد دهد و نگرش مان را عمیق تر کند. مثبت اندیشی سمی انگیزه ما برای تغییر شرایط را از بین می برد، چراکه از اساس، وجود هر مسئله ای را منکر می شویم.

ما را بی رحم نشان می دهد

هنگامی که فردی در حال تجربه شرایط سختی است، مثبت اندیشی بیجای ما نه تنها قدمی در راستای همدلی نیست، بلکه ممکن است مار را بی رحم و بی احساس نشان دهد. به عنوان مثال وقتی کسی با معضلاتی مانند بیکاری، مشکل اقتصادی، بیماری یا مرگ عزیزان دست وپنجه نرم می نماید، گفتن جمله مثبت فکر کن، اوضاع را بهتر که نمی نماید هیچ بلکه ما را در چشم دیگری به انسانی بی احساس و سنگدل هم تبدیل می نماید.

پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه به دیگران نه بگوییم؟ را بخوانید.

منبع: پیام دلتا

به "مثبت گرایی سمی خطرناک است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مثبت گرایی سمی خطرناک است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید