نکاتی درباره مصرف غلات در صبحانه

به گزارش پیوند تجارت، گروه غلات یا کامل تر بگویم نان و غلات، گروهی هستند که در قاعده هرم غذایی قرار دارند و ما بیشترین سهم انرژی روزانه مان را از آنها می گیریم: نان، برنج، ماکارونی رشته و آرد و ... در خصوص صبحانه، مهم ترین بخش، مصرف نان است که منبع غنی انرژی محسوب می گردد.

نکاتی درباره مصرف غلات در صبحانه

نکاتی درباره مصرف غلات در صبحانه

نویسنده:میترا زراتی*

گروه غلات یا کامل تر بگویم نان و غلات، گروهی هستند که در قاعده هرم غذایی قرار دارند و ما بیشترین سهم انرژی روزانه مان را از آنها می گیریم: نان، برنج، ماکارونی رشته و آرد و ... در خصوص صبحانه، مهم ترین بخش، مصرف نان است که منبع غنی انرژی محسوب می گردد.

خیلی از افراد اهل خوردن صبحانه هستند اما برای مثال کیک و شیر می خورند و در برنامه غذایی صبح آنها هیچ نشانی از غلات یعنی نان وجود ندارد. حذف این منبع غنی غذایی از صبحانه قطعا سبب تمرکز نداشتن و توانایی نداشتن در طول روز خواهد شد زیرا انرژی مورد احتیاج در طول روز فراهم نمی گردد. غیر از این غلات منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی است. مهم ترین ویتامین موجود در غلات ویتامین های گروه B و E است که از میان آن می توان به ویتامین B1 و B3 که در غلات سبوس دار وجود دارد اشاره نمود. توصیه بر این است که غلات در وعده صبحانه گنجانده گردد و ترجیحا از غلات سبوس دار استفاده کنیم. بعضی از افراد به دلیل کمبود وقت صبح ها زمان لازم برای صرف صبحانه را ندارند و رو به غلات آماده می آورند. در بازار، غلات آماده بسیار یافت می گردد و انواع آن با طعم های مختلف موجود است. از جمله هواداران اصلی این غلات بچه ها هستند اما نباید یک موضوع را فراموش کرد و آن اینکه استفاده از غلات آماده در هر روز هفته کار صحیحی نیست و می توان آنها را به چند روز در هفته محدود کرد. زیرا غلات آماده تنها با شیر مصرف می گردد، در نتیجه فرد نمی تواند از سایر مواد غذایی مانند پنیر، گردو و یا کره و مربا که در یک صبحانه سالم مصرف می گردد، استفاده کند و تنوع لازم در صبحانه وجود نخواهد داشت.

خوشبختانه امروز غلات آماده ای وارد بازار شده اند که با بسیاری مواد مغذی مانند کلسیم و آهن و بسیاری ویتامین ها غنی شده اند. توصیه بنده این است که که اگر روزهایی از هفته از غلات آماده به اسم صبحانه استفاده می گردد ترجیحا از نوع غنی شده خریداری گردد تا بتوانند تا حدی مواد مورد احتیاج بدن به ویژه بدن بچه ها را تامین نمایند.

نکته دیگر اینکه در کنار غلات آماده غنی شده و سبوس دار برترین گزینه استفاده از شیر است. یک صبحانه سالم شامل غلات، شیر، مغزهای گیاهی و پنیر می گردد. وقتی از ما غلات آماده استفاده می کنیم، ترجیحا بهتر است سهم شیر را هم در آن بگنجانیم تا فراموش نگردد، به ویژه در بچه های که به سن مدرسه می رسند چون تمایل به مصرف شیر در طی روز کمتر می گردد، بهتر است بسته به ذایقه ترجیحا شیر را به غلات آماده اضافه کرد.

توصیه دیگر اینکه بهتر است در کنار غذاهای صنعتی و آماده مصرف غذاهای سنتی را هم فراموش نکنیم. حلیم نوعی صبحانه سنتی تهیه شده از گندم سبوس دار است که خود غذای کاملی محسوب می گردد و حداقل باید یک روز در هفته آن را مصرف کرد تا بسیاری از مواد مغذی و ویتامین ها به بدن مان برسد.

در کنار غلات آماده صبحانه دسته دیگری از غلات آماده وجود دارد که با نام رژیمی شناخته شده است. محصولات رژیمی روز به روز در حال افزایش است. دلیل آنکه به آنها رژیمی گفته می گردد وجود سبوس در این غلات است. هر گرم سبوس یعنی فیبر در بدن تنها 2 کیلوکالری انرژی فراوری می نماید و عملا انرژی فراوریشده از آنها بسیار کم بوده و کمتر چاق نماینده هستند. غیر از سبوس ممکن است قند به کار رفته در این غلات قند مصنوعی باشد که قابل جذب نیست و در نتیجه سبب افزایش زیاد وزن نمی گردد.

توصیه اول بنده این است که با هدف لاغر شدن هرگز صبحانه سنتی را از وعده های غذایی تان حذف نکنید چون در این صورت بسیاری از ویتامین ها و املاح به بدن نخواهد رسید. راه های ساده تر برای رسیدن به وزن ایده آل وجود دارد. می توان در کنار مصرف یک صبحانه سالم در طول هفته یکی دو روز را هم به مصرف این گونه غلات اختصاص داد و با یک برنامه صحیح غذایی به وزن ایده آل رسید.

پی نوشت ها :

* کارشناس تغذیه

منبع:www.salamat.com

منبع: راسخون

به "نکاتی درباره مصرف غلات در صبحانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی درباره مصرف غلات در صبحانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید