معرفی ویژگی ها و کاربردهای آهن آلات

به گزارش پیوند تجارت، آهن یکی از مصالحی است که در ساختمان سازی از نقش مهمی برخوردار است. به همین منظور شناخت کاربردها، قیمت آهن و انواع آن برای کلیه فعالان در این حوزه دارای اهمیت می باشد.

معرفی ویژگی ها و کاربردهای آهن آلات

به گزارش گروه مالی پیوند تجارت، آهن آلات در شکل های مخلتفی به فراوری می رسد و در صنایع استفاده می گردد. از جمله محصولات کاربردی آهنی می توان به انواع میلگرد، انواع ورق، انواع تیرآهن و غیره اشاره نمود.

در شرایط حاضر در صورت احتیاج به خرید آهن می توانید قیمت محصولات را به صورت آنلاین در بستر اینترنت استعلام کنید.

بسیاری از کارخانه های فراورینماینده و شرکت های مختلف از سایت و شبکه های اجتماعی برای نمایش لحظه به لحظه قیمت آهن آلات و تسهیل در خرید استفاده می نمایند. با این حال، حتما ضروری است که شما با انواع ویژگی های این محصولات آشنا باشید تا بتوانید یک خرید امن و آسوده انجام دهید.

میلگرد و انواع آن

یکی از فرآورده های آهنی، میلگرد می باشد. در واقع میلگرد میله ای فولادی است که دارای سطح مقطعی گرد می باشد. در صنعت ساخت و ساز به میلگرد آرماتور هم می گویند.

از این سازه فولادی در ستون های بتنی ساختمان های دارای بتن ریزی به وفور استفاده می گردد.

میلگرد به دلیل مقاومت کششی بالا در ساختمان بتنی که بتن دارای مقاومت کششی پایین است، استفاده می گردد.

نقص مقاومت پایین ساختمان های بتنی با آرماتور بندی داخل آن و به یاری میلگرد رفع می گردد. علاوه بر این، میلگرد در شالوده ساختمان نیز استفاده می گردد.

تمامی استانداردهای میلگرد

در کشورهای مختلف استانداردهای متفاوتی برای ساخت میلگرد استفاده می گردد.

به عنوان مثال در ایران، میلگرد معمولا طبق استانداردهای روسی فراوری می گردد و فراوری آن تا قطر 40 میلی متر ممکن می باشد.

قاعدتا هرچه قطر این محصول بیشتر باشد، وزن آن نیز بالاتر رفته و در نهایت قیمت میلگرد انتخابی بیشتر خواهد بود.

همانطور که می دانید هر میلگرد بنا به استانداردی که دارد از شکل ظاهری منحصر به خود برخوردار است. به عنوان مثال میلگردهای A1 نرم و بدون آج می باشند. در مقابل میلگرد A2 نیمه سخت و با آج ساده و میلگردهای A3 و A4 سخت و با آج پیچیده می باشد.

بر رو میلگرد نیز شکل عاج ها به صورت بدون عاج، مارپیچ، یکنواخت، جناقی و مرکب می باشد.

ورق آهن و انواع آن

ورق آهن در انواع مختلفی به فراوری می رسد و در صنایع مختلف قابل استفاده است. در خصوص انواع ورق می توان به ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق روغنی و ورق اسیدشویی اشاره نمود.

کلیه این ورق ها به شکل مسطح و از نورد گرم فولاد یا بیلت فراوری می گردد. در نهایت نیز به شکل رول یا کلاف به بازار عرضه می گردد.

می توان گفت که به طور کلی در یک دسته بندی معمولا بر اساس روش فراوری، ورق های فولادی به دو دسته ورق نورد سرد و نورد گرم قابل تقسیم می باشند.

در یک دسته بندی کلی و بر اساس روش فراوری، ورق های فولادی شامل دو دسته ورق نورد سرد و نورد گرم می شوند. می توان گفت که از شناخته شده ترین ورق های نورد سرد، ورق روغنی می باشد.

معمولا ورق های سرد از استحکام و کیفیت سطح مناسب تر و بالاتری برخوردار هستند و بر همین اساس در صنایع مختلفی استفاده می شوند.

روش فراوری ورق های نورد گرم به صورتی است که تحت دمای بسیار بالا مثلا در حدود 1400 درجه فارنهایت به فراوری می رسند. ورق های نورد گرم از قطری در حدود 1.16 تا 5.16 اینچ برخوردار هستند.

در بین انواع ورق آهن به ورق های نازک فویل شیت یا برگ گفته می گردد. در مقابل ورق های ضخیم تر از 6 میلی متر پلیت نامیده می شوند.

در بین ورق ها، ورق سیاه و ورق گالوانیزه از مشهورترین ورق های نورد گرم می باشند که در گریدهای ST37، ST52، S255 و S355 فراوری می شوند. این نوع ورق ها در صنعت ساختمان بسیار پرکاربرد می باشند.

یک ورق گالوانیزه یا ورق سفید، ورق نورد گرمی می باشد که سطح آن قلع اندود شده است. ورق رنگی از پاشیدن رنگ های مختلف آبی، سفید، نارنجی و غیره بر سطح ورق گالوانیزه فراوری می گردد.

این نوع ورق ها کاربرد زیادی دارند. علاوه بر این در ساختمان سازی و نمای داخلی و خارجی و سقف سوله ها به وفور استفاده می شوند.

قیمت ورق بر اساس عوامل مختلفی معین می گردد. به طور کلی وزن، فراوری داخلی وو خارجی، کارخانه فراورینماینده و میزان عملیات انجام گرفته بر روی آن در قیمت روق موثر می باشد.

برای استعلام قیمت انواع ورق می توانید با یک جست و جوی ساده در بستر وب و با مراجعه به سایت های فروش آهن از آن مطلع شوید.

تیرآهن و انواع استانداردهای آن

همانطور که می دانید تیرآهن یکی از مهمترین و پرکاربردترین پروفیل ساختمانی می باشد. این سازه فولادی دارای ظاهری به شکل حروف I و H انگلیسی است.

روش ساخت تیرآهن به صورت نورد گرم می باشد و در ساخت آن از انواع آلیاژهای فولادی استفاده می گردد.

می توان گفت که در واقع بدون تیرآهن ساخت ساختمان های اسکلت فلزی معنا ندارد. تحمل فشار وارد بر ساختمان از وظایف تیرآهن می باشد. در ساخت و طراحی خرپا و تیرها نیز از تیرآهن استفاده می گردد.

همانطور که می دانید استفاده از تیرآهن در ساخت اسکلت ساختمان از مزایای زیادی برخوردار است. در درجه اول تیرآهن ها در کارخانه ساخته شده و در محل احداث ساختمان تنها کار مونتاژ آنها انجام می شوند.

از طرف دیگر استفاده از تیرآهن در اسکلت ساختمان باعث امکان توسعه ساختمان در آینده بدون تخرب قسمت های قبلی می گردد.

این خصوصیت باعث می گردد که سرعت اجرا در اسکلت فلزی بسیار بالا باشد که این مزیت باعث ساده تر بودن عملیات در ساختمان های با ارتفاع بالا می گردد.

همانطور که می دانید قیمت تیرآهن به وزن آن مرتبط می گردد. در واقع می توان گفت که هر اندازه سایز تیرآهن بزرگتر باشد، وزنن و قیمت آن بالا می رود. با این حال، باید توجه داشت که تیرآهن های سبک و ظریف معمولا از قیمت واحد بر حسب کیلوگرم بالاتری برخودار هستند.

استانداردهای اصلی تیرآهن

تیرآهن از استانداردهای زیادی برخوردار است. بر اساس نوع ساختمان می توان از یکی از انواع تیرآهن ها استفاده گردد. در هنگام خرید تیرآهن حتما باید به نوع تیرآهن مورد احتیاج خود توجه کنید، زیرا در صورت انتخاب اشتباه ممکن است خسارت زیادی را متحمل شوید.

در مجموع می توان کفت که در بین انواع استانداردهای تیرآهن، تیرآهن IPE در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

این نوع تیرآهن از استانداردهای اروپا پیروی می نماید و ضخامت بال های ابتدا و سرانجامی آن یکسان است.

استاندارد INP نسبت بیشتر در روسیه و چین استفاده می گردد که در این استاندارد ضخامت بال های تیرآهن نازک و کم کم تا سرانجام ضخیم تر می گردد.

بهترین قیمت تیرآهن

در صورتی که شما دقیقا بدانید احتیاجمند چه نوع استانداردی از تیرآهن هستید، می توانید در بستر اینترنت بهترین قیمت این سازه فولادی را بیابید.

سایت های بسیاری وجود دارند که قیمت این کالا را به صورت لحظه در اختیار همگان قرار می دهند. یکی از این سایت ها، سایت آهن ملل می باشد که به صورت لحظه به لحظه قیمت تیرآهن، قیمت میلگرد و سایر محصولات فولادی را در سایت و کانال تلگرام خود منتشر می نماید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "معرفی ویژگی ها و کاربردهای آهن آلات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی ویژگی ها و کاربردهای آهن آلات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید