دیدنی های تالاب زریوار، جواهری در غرب ایران

به گزارش پیوند تجارت، یکی از مکان های طبیعی و با ارزش ایران که در نزدیکی شهر مریوان قرار گرفته، تالاب زریوار است. گونه های گیاهی و جانوری بسیاری در این تالاب زندگی می نمایند که خود یکی از ویژگی های این منطقه است. در ادامه به معرفی دیدنی های تالاب زریوار در غرب کشور می پردازیم. با ما در تاریخچه تالاب زریوار همراه باشید. این مقاله شما را بعلاوه با دسترسی به تالاب زریوار آشنا می سازد.

دیدنی های تالاب زریوار، جواهری در غرب ایران

معرفی

تالاب زریوار یا زریبار به زبان کردی در استان کردستان و 3 کیلومتری شهر مریوان قرار گرفته است. دیدنی های تالاب زریوار به وسیله کوه هایی که پر از جنگل هستند محاصره شده و خود در دره ای قرار گرفته است. در این منطقه رطوبت هوا و بعلاوه بارش باران بسیار زیاد و مطلوب است و به همین علت گونه های مختلفی از گیاهان را می توان دید. این رطوبت به علت دریاچه زریوار و نفوذ توده های مرطوب زمستانی و بهاری است. این پوشش گیاهی طبیعت بسیار زیبایی را ایجاد نموده که باعث شده این منطقه همانند نگینی در غرب کشور بدرخشد. در تاریخچه تالاب زریوار می توان نیلوفرهای آبی را دید که چشم انداز بسیار زیبایی را به وجود آورده اند. این تالاب منحصر به فرد، یکی از زیباترین تالاب های دنیا است که اداره محیط زیست این استان در کوشش است که آن را بین تالاب های بین المللی قرار دهد. این تالاب بعلاوه در زمینه کشاورزی و صید بسیار پر رونق است. آب این دریاچه شیرین است و منبع تامین این آب، باران، چشمه های کف جوش و بعلاوه برف های ذوب شده در کوه های اطراف است و هیچ رودخانه ای به آن نمی ریزد. آب و هوا در این منطقه به این صورت است که در فصل های بهار و تابستان هوا بسیار خنک و معتدل و در فصل های پائیز و زمستان خشک و سرد است. سطح این دریاچه در فصول سرد سال اکثرا یخ زده اما 60 نقطه از این تالاب یخ نمی زند که در واقع محل چشمه های کف جوش است. آب این تالاب در هر زمان و فصلی اندازه متفاوتی دارد و بیشترین اندازه، آب عمق 5.5 متر دارد. به طور میانه در این منطقه سالانه 786 میلیمتر باران می بارد و رطوبت 4.58 درصد است. به طور حدودی می توان گفت 30 میلیون متر مکعب در این تالاب آب وجود دارد. 1900 میلیمتر آب از این دریاچه به طور سالیانه تبخیر می گردد. ابعاد این دریاچه 5 کیلومتر در 1.6 کیلومتر است.

پوشش گیاهی

در زمان دسترسی به تالاب زریوار، بیشه زارها و جنگل های نیمه انبوهی قرار گرفته است که بلوط ایرانی گونه گیاهی اصلی این محدوده است. گونه های جنگلی دیگری همانند زالزالک، بادام و گلابی وحشی در این کوه ها قرار دارند. گیاهانی که در قسمت تالاب هستند، شامل گیاهان شناور (سریوفیلیوم و سراتوفیلیوم)، گیاهان خاردار و گیاهان حاشیه ای (بارهنگ، علف هفت بند، جگن، نعناع، پیچک، لویی، نی، هزار نی) می شوند.

جانوران

در این منطقه گونه های جانوری بسیاری وجود دارند که به آبزیان، پرندگان و پستانداران تقسیم می شوند. آبزیان بومی شامل ماهی گامبوزیا، عروس ماهی، سیاه ماهی خالدار و معمولی، آبزیان غیر بومی شامل کپور معمولی، آیینه ای، سرگنده، آمور سفید و فیتوفاک می شوند. آبزیان دیگری همانند گونه های مختلفی از زئوپلانکتون ها و فیتوپلانکتون ها و بعلاوه مارماهی در این تالاب یافت می گردد. سازمان شیلات در سال های اخیر گونه های مختلفی از آبزیان را وارد این تالاب نموده که از این میان می توان به میگوی غول پیکر اشاره نمود. این کار بیشتر از مفید واقع شدن ضرر دارد و گونه های بومی را از بین می برد. پستانداران این تالاب شامل گراز، روباه، نوعی گربه وحشی، روباه، خرگوش و خوک وحشی است. در خصوص پرندگان نیز 31 گونه وجود دارد که از این بین 14 گونه بومی و بقیه گونه ها مهاجر هستند. از جمله این پرندگان می توان به کاکائی ها، پرستوهای دریایی، اگرتها، بوتیمار، گیلار، سنقر تالابی اشاره نمود.

سفر به این منطقه

اگر به به کردستان و این منطقه سفر کردید، در این تالاب امکاناتی در نظر گرفته شده است. دو هتل 4 ستاره و بعلاوه ستادهایی برای اسکان مسافران در تابستان و بعلاوه تعطیلات عید وجود دارد. بعلاوه از جمله امکانات و تسهیلات این تالاب، پارکینگ، نمایشگاه صنایع دستی و بازارچه مرزی باشماق است. نزدیکترین جاذبه گردشگری در این منطقه به تالاب زریوار، آبشار گویله است. برترین زمانی که می توان از طبیعت این منطقه بهره برد، بهار و تابستان است. پس اگر قصد سفر به این قسمت از کشور را داشتید، سعی کنید در 6 ماه اول سال به تاریخچه تالاب زریوار سفر کنید.

منبع: همگردی

به "دیدنی های تالاب زریوار، جواهری در غرب ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های تالاب زریوار، جواهری در غرب ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید