درست کردن سرکه سیب

به گزارش پیوند تجارت، بیشتر ما تقریباً هر روز از سرکه سیب برای طعم دادن به سالاد و مواد غذایی دیگر استفاده می کنیم. این سرکه را می توانید به راحتی در منزل درست کنید. تنها کافی است تعدادی سیب سالم بخرید و دستورالعمل تهیه سرکه را یکی یکی انجام دهید. سرکه سیب به آسانی تهیه می گردد و شما می توانید از یک ماده سالم، خوشمزه، تخمیر شده و حاوی پروبیوتیک بهره ببرید. حال بیایید فرآیند تبدیل سیب های معمولی به سرکه سیب خانگی را شرح دهیم.

درست کردن سرکه سیب

چرا باید سرکه سیب درست کنیم؟

دلایل استفاده از سرکه به شرح زیر هستند:

ارزان است

وقتی سرکه سیب درست می کنیم، می توانیم از ضایعات سیب یا سیب های ارزان قیمت استفاده کنیم. نیازی نیست به سراغ سیب های گران قیمت بازار بروید، تنها کافی است به تره بار محله خود بروید و ارزان ترین سیب ها را بخرید.

ضایعات را کاهش می دهد

به جای آنکه سیب های خود را کمپوست کنید، از آنها برای تهیه سرکه سیب بهره ببرید. در بسیاری از موارد، افراد حتی سیب های اضافی که کمی خراب شده اند را نه تنها کمپوست نمی نمایند بلکه دور می ریزند؛ اما برترین راه تبدیل این سیب ها به سرکه است.

برای سلامت بدن مفید است

یکی از اجزای اصلی سرکه سیب، اسید استیک است. اسید استیک در کاهش قند خون بسیار عالی عمل می نماید و می تواند سطح گلوکز خون را تثبیت کند. مطالعات نشان داده اند که این سرکه برای افرادی که مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، همزمان با غذا یا قبل از خواب مفید است. سرکه سیب بعلاوه سرشار از پروبیوتیک است. این بدان معناست که سرکه سیب به هضم غذا یاری می نماید و سلامت روده را متعادل می سازد.

کاربردهای متنوعی دارد

از سرکه سیب می توان به برترین شکل ممکن استفاده کرد. می توان این سرکه را رقیق کرد و از آن به عنوان ماده ای برای شستشوی مو بهره برد. سرکه سیب یک حالت دهنده، متعادل نمایندهPH و درمان نماینده کوتیکول موهاست. بسیاری از بانوان از سرکه سیب به عنوان یک تونر طبیعی صورت استفاده می نمایند که هدفش پاکسازی پوست از آلودگی هاست.

مواد تشکیل برای تهیه سرکه سیب خانگی

  • سیب: برای این دستور غذا می توانید از سیب سالم یا ضایعات سیب بهره ببرید. باید بدانید که برترین سرکه سیب با استفاده از انواع مختلف سیب به دست می آید. استفاده از ترکیبی از سیب های شیرین و ترش، طعمی کامل و متعادل ایجاد می نمایند. یک هدف خوب این است که از دو سوم انواع سیب شیرین و یک سوم سیب ترش بهره ببرید.
  • آب: آب جوشانده شده یا سایر آب های بدون کلر برای تهیه مواد تخمیر شده مانند سرکه سیب خانگی مناسب هستند.
  • شکر: از هر نوع شکر از جمله شکر سفید و قهوه ای می توانید برای تهیه سرکه سیب بهره ببرید.
  • بطری: بعد از تهیه سرکه باید آن را داخل بطری های پلاستیکی یا شیشه ای بریزید.

آموزش درست کردن سرکه سیب

هنگام تهیه سرکه سیب، هدف اصلی این است که بطری تا نیمه پر از سیب باشد. سپس، بقیه ظرف را با ترکیبی از آب و شکر حل شده پر کنید. نسبت شکر به آب، 1 قاشق غذاخوری شکر، در یک فنجان آب یا 1 فنجان شکر در هر گالن آب است.

استفاده از شکر در فرآیند آماده سازی سرکه لازم است. چندین نوع باکتری مفید مانند لاکتوباسیلوس و استوباکتر روی سیب وجود دارند. سرکه سیب فضایی را برای باکتری ها فراهم می نماید تا به سرعت رشد نموده و توسعه یابند. باکتری ها به وسیله یک سری از واکنش های شیمیایی، تغییراتی را ایجاد می نمایند. ابتدا قند را به الکل تبدیل می نمایند و سپس الکل را به مرور به اسید استیک تبدیل می نمایند. بنابراین، سرکه سیب ن دارای قند بسیار کمی است و الکلی تقریباً در آن وجود ندارد.

مراحل گام به گام تهیه سرکه سیب

هر یک از مراحل زیر را یک به یک انجام دهید:

مرحله 1: سیب ها را جمع آوری و آماده کنید

اگر از ضایعات سیب جمع آوری شده استفاده می کنید، این بخش بسیار آسان خواهد بود. نیازی به آمادگی نیست، اگر ضایعات سیب شما یخ زده بودند، بگذارید ابتدا یخ آن خوب ذوب گردد. من پیشنهاد می کنم در صورت امکان حداقل چند ضایعات غیر یخ زده را به مواد منجمد خود اضافه کنید. این امر باعث می گردد که ترکیب شما با باکتری های زنده تلقیح گردد.

هنگام تهیه سرکه سیب با سیب سالم، کار ساده ای در پیش دارید. سیب ها را با آب خوب بشویید و آنها را به قطعات کوچکی خرد کنید. می توانید پوست، هسته، دانه و حتی ساقه را دور بریزید. سیب ها را تقریباً تا نصف در بطری قرار دهید. مطمئن شوید که ظرف تمیز است و هیچگونه بقایایی در آن وجود ندارد که می تواند باعث ایجاد طعم دیگری در سرکه گردد.

مرحله 2: آب و شکر را اضافه کنید

زمان خیس شدن و تغذیه باکتری ها فرا رسیده است. آب جوشانده شده را در دمای اتاق گذاشته تا ولرم گردد، آب ولرم را روی سیب ها بریزید تا ظرف کاملاً پر گردد. شما باید حجم آب را بدانید تا اندازه قند مناسب را به آن اضافه کنید. 1 قاشق غذاخوری شکر در هر فنجان آب استفاده یا 1 فنجان شکر در هر گالن آب اضافه کنید. آنقدر آن را هم بزنید تا به نظر برسد که تمام شکر در آب حل شده است.

برای تلقیح ما معمولاً چند قاشق سرکه سیب قدیمی خود را به سرکه نو اضافه می کنیم. این مرحله ضروری نیست اما ممکن است به جلوگیری از تشکیل کپک یاری کند، به خصوص اگر در حال تهیه سرکه سیب در فصل سرد سال هستید.

مرحله 3: اجازه دهید تا ترکیب تخمیر گردد

پس از ترکیب سیب، آب و شکر، روی بطری خود را با یک ماده قابل تنفس مانند حوله بدون پرز یا فیلتر قهوه بپوشانید. در صورت امکان بطری را در محلی قرار دهید که حدود 70 تا 75 درجه فارنهایت باشد. این محدوده دمایی برای تخمیر ایدئال است. ظرف تخمیر سیب نیز باید در مکانی تاریک نگهداری گردد.

در حال حاضر این سخت ترین مرحله تهیه سرکه سیب است. در دو هفته اول، سیب ها باید هر روز هم زده شوند. هدف این است که مطمئن شوید که شکر در ته ننشیند و بعلاوه سیب هایی که در بالا شناور هستند جای خود را سیب های پایینی عوض نمایند. اگر سیب های بالایی در معرض هوا قرار بگیرند، احتمال ایجاد کپک روی آنها وجود دارد. هم زدن سیب ها از ایجاد کپک جلوگیری می نماید.

در این مدت متوجه خواهید شد که سیب ها بیشتر قهوه ای می شوند و مایع کدر خواهد شد. حباب های کوچک نیز باید ظاهر شوند. لایه ای از رسوبات مایل به سفید و مایل به زرد نیز ممکن است در قسمت زیرین جمع گردد. همۀ اینها نشانه هایی طبیعی و خوب هستند.

مرحله 4: سیب ها را از صافی بگذرانید

پس از دو هفته هم زدن روزانه زمان آن رسیده است که سیب ها را از صافی بگذرانید تا از مایع جدا شوند. برای انجام این کار، یک صافی مشبک را روی یک کاسه بزرگ قرار دهید و محتویات را به آرامی در آن بریزید. بعلاوه می توانید از پارچه پنیر یا هر چیز دیگری بهره ببرید. سیب های جمع آوری شده اکنون می توانند کمپوست شوند. مایع گرفته شده را به یک بطری تمیز برگردانید.

مرحله 5: به تخمیر ادامه دهید

اینجاست که بازی انتظار فرا می رسد! مایع خود را حداقل در یک ماه یا بیشتر در مکانی معتدل و تاریک ذخیره کنید. باکتری ها همچنان در کوشش هستند تا اندازه بیشتری قند یا الکل را به اسید استیک تبدیل نموده و سرکه ایجاد نمایند. اندازه تبدیل سیب به سرکه کامل، بسته به شرایط نگهداری و سیب های مورد استفاده فرق دارد.

سرکه سیب ما معمولاً حدود 2 تا 3 ماه دیگر می ماند تا قابل مصرف باشد. پس از گذشت یک ماه می توانید سرکه خود را با چشیدن تست کنید. اگر طعم سرکه آنگونه که دوست دارید باشد، به مرحله بعد بروید. در غیر این صورت اجازه دهید تا مدت زمان بیشتری تخمیر گردد.

مرحله 6: از سرکه سیب بهره ببرید

پس از رسیدن به سطح تخمیر کامل، سرکه سیب را به بطری های نو برای نگهداری منتقل کنید. بطری های قدیمی را دوباره بشویید و از آنها بهره ببرید. سرکه سیب خانگی به علت ایمنی لازم نیست در یخچال نگهداری گردد.

بهتر است آن را در مکانی نسبتاً خنک و تاریک نگهداری کنید. سرکه سیب خانگی حتی در دمای اتاق نیز نگهداری می گردد و تا پنج سال قابل استفاده خواهد بود. با این حال، کیفیت و طعم سرکه در دو سال اول بهتر خواهد بود.

کلام آخر

در بالا برترین روش درست کردن سرکه سیب را شرح دادیم. اکنون می توانید برای اولین بار این سرکه را تهیه کنید و خوردن آن لذت ببرید. بهتر است مراحل کار را به دقت انجام دهید تا سرکه ای عالی درست کنید. مهم است بدانید که در هر زمان از سال می توانید سرکه سیب را تهیه کنید و از آن برای طعم دادن به انواع سالاد و حتی برای کاربردهای مربوط به زیبایی پوست نیز بهره ببرید.

منبع: اسنپ مارکت

به "درست کردن سرکه سیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درست کردن سرکه سیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید