دیدنی های روستای سرآقا سید، جاذبه بی نظیر زاگرس

به گزارش پیوند تجارت، بعضی از نقاط دور افتاده کشورمان به خاطر نداشتن امکاناتی نظیر جاده مناسب و دسترسی راحت، مورد توجه گردشگران و عموم مردم قرار نگرفته و در طبیعت خود برا همواره مخفی مانده است. آیا تا به حال به این گونه منطقه ها سفر نموده اید؟ یا روستا و شهری با این شرایط را می شناسید؟! سرآقا سید یکی از روستاهای چهار محال و بختیاری است که مطمئنا بیشتر شماها تا به حال نام آن را نشنیده اید! این روستا به خاطر سبک خاص و معماری پلکانی به یکی از جاذبه های بی همتای کشورمان تبدیل شده پس برای آشنایی بیشتر با دیدنی های روستای سرآقا سید با ما همراه باشید. مقاله تاریخچه روستای سرآقا سید هر چه بیشتر شما را با دسترسی به روستای سرآقا سید آشنا می سازد.

دیدنی های روستای سرآقا سید، جاذبه بی نظیر زاگرس

آشنایی بیشتر با سرآقا سید

همانطور که گفتیم یکی از روستاهای قدیمی چهار محال و بختیاری که دسترسی به آن کمی سخت می باشد، دیدنی های روستای سرآقا سید نام دارد. این روستا در 134 کیلومتری شهر کرد قرار گرفته که با خانه های خشتی و پلکانی شکلش معروفیت یافته است. بیشتر جمعیت سر آقا سید را سادات شکل می دهند و وجود امام زاده 600 ساله ای با نام آقا سید عیسی می توان به قدمت و قدیمی بودن تاریخچه روستای سرآقا سید پی برد. بیشتر اهالی روستا به کار دامداری و کشاورزی مشغولند و فرآورده های لبنی، گندم، سیب زمینی و گوشت از محصولات مهم این منطقه به شمار می رود و از سوغاتی های مخصوص آن نیز می توان به جاجیم و گلیم اشاره نمود. با آنکه این منطقه پلکانی از نظر معماری، طبیعت و مردمان ناب و دوست داشتنی خود زبانزد همگان قرار گرفته اما با مسائل جدی چون نداشتن راه و جاده مناسب، درمانگاه، مدرسه، مغازه یا فروشگاهی برای تامین نیازهای مردم و مشکل آنتن دهی رو به روست و به همین دلایل تا به حال تاریخچه روستای سرآقا سید مورد توجه گردشگران قرار نگرفته است.

نامگذاری روستا

روایات و داستان های جالبی در رابطه به علت نامگذاری این منطقه وجود دارد، بعضی می گویند با به خاطر امام زاده قدیمی که در داخل روستا قرار گرفته است، ساکنان آن از گذشته و حتی تا کنون همواره در حال رفتن به زیارتگاه بودند تا به حاجات و خواسته های خود برسند، امکان نداشت از کسی می پرسیدی به کجا می روی و نگوید می روم تا به آقا سید عیسی سر بزنم! این جمله رفته رفته تغییر کرد و مخفف شد تا آنکه به نام روستا تبدیل شد. اما بعضی دیگر معتقدند چون خانه های پلکانی شکل در بالای امام زاده ساخته شده، نام آن را سر آقا سید نهادند و در این روایت سر به معنی بالاتر می باشد.

غذاهای محلی

هر روستایی غذاهای مخصوص و ویژه خود را دارد سر آقا سید هم دست کمی از آن ها ندارد و حسابی شما را با غذاهای خوش طعمش غافلگیر می نماید. ممکن است نام بعضی از غذاهای آن را تا به حال نشنید باشید و برایتان تازگی داشته باشد نظیر آش کاردین و آش برگ!

آش کاردین (آش کارده): همانطور که گفتیم کاردین یکی از غذاهای مهم و مشهور روستاست که در در طبخ آن از گیاهی با نام کاردین یا کارده که به فراوانی در این منظقه یافت می گردد، استفاده می نمایند.

آش برگ: آش برگ هم یکی دیگر از غذاهای مهم و مخصوص زمان دسترسی به روستای سرآقا سید است که با ترکیبی از خمیر، حبوبانی نظیر عدس، لوبیا، نخود و روغن حیوانی پخته می گردد.

اعتقادات و افسانه های عجیب روستا

اهالی این روستای پلکانی روایات و داستان های عجیبی در رابطه با امام زاده سید آقا عیسی می گویند. آن ها معتقدند که علم داخل امام زاده معجزه می نماید و آن را در هنگام خشکسالی برای طلب باران و برای درمان بیماری اهالی سر آقا، در سراسر روستا می گردانند و دعا می نمایند. بعلاوه چشمه ای به نام مراد در اطراف این منطقه وجود دارد که بومیان بر این باورند اگر شخصی با نیت پاک دست خود را درون چشمه ببرد و آرزو کند، نشانه ای کوچک از بر آورده شدن آرزویش نظیر برگ، سنگ، چوب یا شاخه درخت به دستش می رسد که هر کدام از آن ها تعبیری جداگانه دارند.

برترین فصل سفر

سر آقا سید در پاییز و زمستان به علت برف و کولاک هیچ راه دسترسی ندارد و تمامی رفت و آمد به این روستا در فصل های بهار و تابستان صورت می گیرد. اگر در پی برترین زمان برای گردشگری و عکاسی در منطقه هستید ما به شما اواخر اردیبهشت و خرداد را پیشنهاد می کنیم چون علاوه بر طبیعت بکر و بی نظیر شما می توانید شاهد کوچ عشایر از خوزستان به چهار محال و بختیاری که از سر آقا سید عبور می نمایند، باشید. در سال گذشته این صحنه تماشایی نظر گردشگران بی شماری را از آلمان، ژاپن و سوئد به خود جلب کرد.

راه دسترسی

رسیدن به این روستا ممکن است کمی برایتان سخت و سخت باشد اما به معنای واقعی ارزش ماندن و اقامت را دارد. بهتر است قبل از حرکت تمامی وسایل مورد نیازتان را تامین کنید و بعد خود را به شهر کرد برسانید. سپس به سمت مرکز شهرستان کوهرنگ یعنی شهر چلگرد حرکت کنید، این روستای پلکانی در 45 کیلو متری غرب چلگرد قرار گرفته است. پس به سمت غرب رفته و سفری بی نظیر را در اعماق زاگرس تجربه کنید.

منبع: همگردی

به "دیدنی های روستای سرآقا سید، جاذبه بی نظیر زاگرس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های روستای سرآقا سید، جاذبه بی نظیر زاگرس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید